top of page
  • lejreby.dk

Skolerne i Lejre skal spare 7,5 mio.


Det siger sig selv at denne besparelse ikke vil reducere klassekvotienten, tværtimod.


Hvis nu politikerne havde kunne glemme deres ideologiske modstand mod private skoler, kunne Allerslev Gamle Skole været blevet til Lejre Privatskole og kommunen kunne have sparet udbygning af hallen og Allerslev ny skole. Eller kommunen kunne have beholdt skolen, som jo fungerede fint som lilleskole for de små årgange, da hallen og skolen blev udbygget.


Men til lærerformanden kan jeg kun sige at om blot et par år skal de mange tilflyttede børn jo i skole, så får du igen din storhedstid med flere penge og lærere og dette tempe vil fortsætte, da de udbyggede børnehaver og skoler skal have nye børn.


Så det er en værre bygge spiral vi er kommet ud i, landsbyen er på vej til at blive en by.


Disse besparelser kunne have været undgået, hvis ikke man havde taget 40 mio. op af kassen hvert år til de mange almene boliger, som ingen lokale får glæde af, men som skyldes et politisk ideologisk felttog for almene boliger. Samt at hvis man ikke havde godkendt det store antal nye bebyggelser - ville vi ikke stå i denne situation at der skal spares på børnene og de gamle.


Men det kan være lige meget hvad borgerne mener, se bare på Degnejorden hvor over 80% af lokalbefolkningen ikke ville have 95 høje huse og hvor politikerne nu har besluttet 95 huse i 1 1/2 etage, dvs. den dobbelte befolkningstæthed som nabo områderne samt at de ikke ønsker seniorer på Degnejorden, da de ikke vil indskrive at mindst 1/3 af boligerne skal være uden trapper, men tværtimod skriver politikerne at boligerne gerne må være med forskudte plan og iøvrigt har fyrtårne på 8,5 meter samt et fælles varmeværk med en nok kæmpe skorsten.


Husk endnu engang, jeg tilhører eller støtter IKKE noget politisk parti, men er blot en borger som savner indflydelse, uden at skulle melde sig ind i en partiforening, som jeg er blevet anbefalet!


Hvornår får vi dog indført besluttende borger afstemninger!!!!


Jan Adeltoft/14. okt. 2019

20 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page