top of page
  • lejreby.dk

Lejre kommuneplan 2021

Updated: Oct 20, 2021

Den er næsten vigtigere end kommunevalget, her fastlægges for de næste 10 år hvor der må bygges og meget andet, så husk at indsende jeres indsigelser inden 8 uger!!!

For Lejreby og omegn står der f.eks. INTET om seniorboliger og da der heller intet står om senior-andels-boliger i Degnejordens lokalplan, må seniorer indstille sig på at de ikke kan blive gamle i Lejre By, men må flytte til Roskilde, Hvalsø etc. - hvis ikke det bliver indføjet i kommuneplanen, det er op til dig om der skal ske ændringer i kommuneplanen!


Der er i alt 1.081 sider og vi har 8 uger til at påvirke, ikke mindst det siddende politiske flertal, idet Kommuneplanen 2021, bliver vedtaget at nuværende politiske flertal som det sidste inden vi får en ny kommunalbestyrelse - meget demokratisk eller ...?


Dette er udkast som først bliver besluttet af kommunalbestyrelsen den 24. august 2021.


Oversigt over hvilke indsendte bygge projekter, som kommunen har medtaget i Kommuneplanen! Er det ikke mærkeligt at kommuneplanen ikke indeholder politiske visioner for byggeprojekter, som derefter sendes i udbud? Det er tilsyneladende byggematadorer som har bestemt hvordan kommuneplanen skal udformes?

Her kan du hente alle de 137 sider fra byggematadorer eller klikke på billedet.
De 937 sider, kan virker uoverskuelig, men ved at koncentrere sig f.eks. Lejre By og omegn, bliver det lidt mere overskueligt, brug endvidere indholdsfortegnelsen.


Men jeg falder da over den måde der jongleres med byggeprocenter, som gør det uoverskueligt - det er ren matador.


Du kan hente PDF filen her eller klikke på billedet og søg på nøgleord, stor hjælp.


Selvom jeg har set ret meget falder det mig for brystet at der ikke med et ord står noget om seniorboliger og for den sags skyld boliger til enlige.

Men det er et udkast, så mon ikke vi kan få det indføjet, nu da seniorer blev udelukket fra Degnejorden, pga de høje huslejer, fremfor andelsboliger.Bare det ikke er andet end sympatiske ord, idet jeg ikke nødvendigvis har oplevet forvaltningen og politikernes positive holdning til overholdelse af miljølovgivningen og f.eks. å-beskyttelses lovgivningen.


Men læs disse 59 sider igennem og indsend dine kommentarer og ønsker inden 8 uger, dvs. inden ultimo oktober


Du kan hente Miljørapporten her eller klikke på billedet.
Tung, men vigtig læsning, uanset om det drejer sig om dine børn, dig selv, dine nærmeste, hvor du gerne vil se Lejre bevæge sig hen, skal vi være en erhvervskommune, en pendlerkommune, en turistmagnet, skal vi være en grøn kommunen med bebyggelsesprocent på 20%, svarende til vore gamle boligområder, eller en forstads ghetto med tætpakkede boliger hvor bebyggelseprocenten bliver 35-40% eller højere?


Beslutningen er din.


Deadline for indsigelser er den 25. oktober 2021


Jan Adeltoft/21. august 2021

650 views4 comments
bottom of page