top of page
  • lejreby.dk

Landsbyudvalget og Degnejorden


Jeg deltog i dag på Landsbybazaren, på baggrund af at politikerne har etableret et Landsbyudvalg for at borgerne kan få indflydelse på hvordan vore landsbyer skal udvikle sig.

Det lyder da som et godt initiativ og der var flere ganske gode indlæg fra folk med erfaring i mindre landsbyer i dette 4 timers møde.

Desværre fik jeg efterfølgende ødelagt min dag og troen på at politikerne rent faktisk vil lytte til borgernes ønsker, idet da jeg kom hjem og læste forhåndsreferatet til Teknik og Miljø møde i morgen mandag den 2. marts siger den følgende.


Lokalplanen for Degnejorden bliver politisk vedtaget med:


- den dobbelte befolkningstæthed som nabo områderne (95 boliger)

- byggehøjden bliver ikke 1 etage som nabo områderne

- seniorvenlige boliger bliver ikke tilgodeset

- der etableres ikke trafikløsning for specielt Bygaden


Dette til trods for at over 80% af lokalbefolkningen har givet udtryk for modstand for denne lokalplan og i samtlige høringer har disse argumenter været fremme igen og igen.


Så, for at ingen skal være i tvivl, det er og bliver vore lokalpolitiker som bestemmer og ikke borgerne - det er simpelthen så uretfærdigt og udemokratisk.

Undskyld jeg siger det, men jeg føler der er en politisk rød linie lige fra den skjulte beregningsmetode i udligningsreformen og Socialdemokratiets positive tale for samarbejde, men hvor de parallelt arbejdede for det stik modsatte.


Desværre er der først kommunevalg til november næste år.


I morgen får vi besked om hvordan de politiske partier har stemt, det kan jo være jeg er for pessimistisk.


Jan Adeltoft/1. marts 2020
76 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page