top of page
  • lejreby.dk

Budgetter - glem dog skattestigning!

Her er der et udpluk af den udmelding de politiske partierne lægger op til.

Lejre er en virksomhed med en omsætning på kr. 1.600 mio. dvs. kr. 1,6 mia. og dette styres af 25 helt almindelige mennesker i kommunalbestyrelsen, som ikke har økonomiske men politiske interesser - det er noget være noget.

Staten/folketinget siger at vi i Lejre er rige og kører i store biler - jeg må gå ud fra at de har nogle statistikker der bekræfter dette. Dermed er der kun det at sige, at nu må I holde op med at bruge flere penge, men få husholdningsregnskabet til at hænge sammen.


Til violinerne og håndvaskene, jeg bange for at ingen har mandsmod til at tage nogle hårde beslutninger og beskære hårdt i administrationen gennem ændring af arbejdsgange, tage forældre/bedsteforældre og andre borgere som gerne vil hjælpe i det daglige med at få kommunen på fode igen, stoppe al ny boligudbygning de næste par år. Jeg kan blive ved, der er masse af muligheder for reduktion af omkostninger, men det kræver mandsmod (bl.a. halvere antallet af politikere, da det alligevel kun er økonomiudvalget som bestemmer).

Når jeg læser politikernes indlæg, frygter jeg de vælger den lette løsning og hæver skatten.

Det politiske flertal har formøblet nok kr. 100 mio. over de sidste par år, på udgifter, de blot kunne have lade være med at bruge eller fordelt over flere år, udelukkende fordi det politiske flertal godt kan lide at spendere penge, for så ser vi borgere da at vi får noget for vore politikerne og ja de har uden tvivl et langsigtet politisk motiv - mange flere borgere til Lejre!!!


Se her, hvad det er for et sparsomt budget materiale som der ligger offentligt - meget ringe :-(


Hvis Lejre kommune var en virksomhed med kr. 1,6 mia. i omsætning og økonomien ikke hang sammen, ville virksomheden hurtigt få sat et uafhængigt konsulentfirma til at kikke på organisationen og den måde kommuneservicen kører, hvorved der ville komme planer på bordet, som sikkert ville gøre ondt på organisation og de 25 politikere (hvor det kun er 5 som bestemmer). Men politikerne tør ikke gå den tunge vej - det er meget lettere at hæve skatten - jeg kalder det kammerateri - få dog hjælp af nogle professionelle mennesker, nedsæt et udvalg af lejre-borgere med økonomisk baggrund (ikke politisk), de ville sikkert gøre det uden beregning.


Jan Adeltoft/16. september 2020

Comments


bottom of page