top of page
  • lejreby.dk

Seniorboliger til 6000 Personer?


6.000 pensionister i Lejre kommune, heraf over 800 i Lejre-Allerslev, dvs. 1/3 af alle voksne. Dette har vi vidst i flere år og en stor del af pensionisterne, leder med lys og lygte efter en seniorvenlig bolig. Politikerne skal netop nu beslutte hvem der skal bo på Degnejorden, det sidste centrale område i Lejre-Allerslev, med gå afstand til købmand og station. Jeg håber kommunalbestyrelsen, helt gratis, vælger at en stor del af boligerne bliver øremærket til lokale seniorer, vi får aldrig den chance igen! 9. februar 20019

Bemærk at stigningstakten på lejreborgere over 80 år, vil give store udfordringer, ikke mindst mht. egnede boliger som er senior- og desværre også plejehjemsboliger. Se den grønne kurve og flere detaljer finder du under Kommunale dokumenter - Befolkningsprognose. I hele Lejre kommune er der i 2018 ialt 6.000 personer over 65 år, hvor rigtig mange kikker forgæves efter en seniorbolig i nærområdet. Da kreditforeningen ikke vil finansiere pensionister er der kun andelsboliger som en mulighed. Da der i aldersgruppen 25-64 er 13.673, betyder det at ca. 1/3 af alle voksne i Lejre er pensionister og har behov for en seniorvenlig bolig. i Lejre-Allerslev området har kommunen Degnejorden, som er yderst velegnet til senior-andels-boliger, da de ligger tæt på indkøb, hal, ældrecenter og transport. Det vil intet koste kommunen at sælge en væsentlig del af dette område til en Andelsboligforening. Hvis politikerne de ikke gør det, vil alle andre nye områder ligge for langt væk mht. indkøb og transport - chancen kommer aldrig igen!!!!

Jan Adeltoft/7. februar 2019

Tør vi tro på at der nu kommer senior-andels-boliger?

Dem som lagde billet på en seniorbolig på Degnejorden, til borgmester Carsten Rasmussen, fik følgende svar:

"Jeg har stor opmærksomhed på at mange efterspørger mindre boliger/senior boliger i Lejre kommune. Jeg og Kommunalbestyrelsen er også opmærksom på at der er interesse for opførelse af mindre boliger/andelsboliger på Degnejorden og vil tage det med i vores videre betragtninger. Jeg forventer at proces for lokalplanforslag mv. for Degnejorden kommer til kommunalbestyrelsen i marts måned. Jeg kikker i øjeblikket også på hvorledes vi kan få sat en proces i gang, således at vi generelt kan får sat borgere der ønsker en mindre bolig/senior bolig sammen med planlæggere og investorer. Jeg forventer at vi får igangsat det initiativ her i foråret."

Uden at stille forventninger for høje, er det for mig at se den første åbning i flere år for etablering af andels senior boliger, som rigtig mange seniorer søger med lys og lygte, idet de ikke kan blive godkendt til at købe - og derfor som hidtil har måtte flytte til andre kommuner for at skaffe en mindre bolig, hvis overhovedet muligt.

Det er en win-win, de store huse og grunde sælges til nye familier og seniorerne kan forblive i deres nuværende netværk - vi kan simpelthen ikke være andet bekendt.

Jan Adeltoft/17. januar 2019

139 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page