top of page
  • lejreby.dk

Nærdemokrati én dag hvert 4 år


Resten af tiden er det borgmester enevælde, dvs. hvis I ikke er tilfredse, kan I blot stemme på en anden, om 4 år, sådan fungerer nærdemokratiet i Lejre!


Som flittig samfundsinteresseret borger oplever jeg ved møder at man kun kan stille spørgsmål til borgmester Carsten Rasmussen (S) f.eks. ved kommunalbestyrelsesmøder og andre møder, bortset fra vælgermøder. Borgmester Carsten Rasmussen svarer uden tøven, på hele byrådets vegne. Alle andre (S, SF, C, LA) giver ikke udtryk for individuelle meninger. Dette er hvorledes jeg har oplevet og opfatter nuværende politiske flertals 8 års regeringstid i Lejre (S, SF, C, LA - den politiske konstituering), bl.a. står de for:


1.     Degnejorden: Uanset at der var massiv modstand ved alle indledende møde blev der gennemtrumfet en urbaniserings løsning med 100 bungalows i 2 fulde etager, med flade tage, på et område, hvor der traditionelt kun kunne være 45 boliger. En undersøgelse viste at 80% af borgerne var imod!

2.     Almene boliger: De har gennemtrumfet Rynkebjerggård bebyggelse med 29 almene boliger, mange omkring 50 m2, hvor der traditionelt kun kunne ligge 15 boliger. Når borgmesteren siger, at almene boliger er beregnet til seniorer, taler han med to tunger, idet han godt kan få indføjet en klausul, så de lokale seniorer kommer forrest i boligkøen, men nej den aftale ligger i syltekrukken. Bebyggelsen er vedtaget til trods for indsigelser fra de omkringliggende grundejerforeninger. I øvrigt gad vide om de kr. 25 mio. til de første igangsatte 150 almene boliger, til tilflyttere fra andre kommuner, er sat af i budgettet?

3.     Allerslev Gl. Skole: Selvom der var massiv modstand mod salget, blev den sat til salg, anbefalet nedrivning og ændring til 50% bebyggelsesprocent, dvs. 100 lejligheder og nedrivning af vor hyggelige gamle skole, ligesom Friskolen ikke kunne give tilbud, et DNA fra ikke mindst S/SF. Nu er vi spændt på hvad der sker, når kun Friskolen har givet tilbud.


Derfor er mine spørgsmål: Er I borgere i Hvalsø tilfredse med Søtorvets bombastiske byggeri i flere etager, - eller Kirke Hyllinge, vil I virkelig gerne have så mange almene boliger, - eller alle de andre små 49 landsbyer, turen kommer også til jeres område.


Kære medborgere I har beslutningen, enten fortsætter nuværende flertal (S, SF, C, LA) eller også kommer der nyt blod ind i kommunalbestyrelsen, når nu kunderne ikke er tilfredse!


Jan Adeltoft/18. oktober 2017 Degnestavnen 6 4320 Lejre 

4 views0 comments

留言


bottom of page