top of page
  • lejreby.dk

Lejre-Allerslev Grundejerforenings kommentarer til workshoppen


Det er dette område, som nu skal bebygges.

Forestil dig næsten 2-3 gange så mange boliger på dette stykke i forhold til naboerne!


Sendt til både kommunen og dem der arrangerede workshoppen

Da vi blev alle bedt om at nedskrive vore ønsker, hver især, på PostIt sedler samtidig med at den søde pige der fungerede som formand, skrev på en tavle, kan jeg måske blive lidt bange for at hun, som ikke kender området, måske ikke helt har fanget guldkornene, der kræver lokalkendskab, så hermed lidt opsummering:


1. Så få og lave boliger som muligt, man kan gå rundt om, for at bevare fornemmelsen af landsby, dvs. så lav en bebyggelsesprocent som muligt med max 6 m højde, der blev nævnt stråtækning og fritgående høns.


2. Mangfoldighed, dvs. så lidt ens som muligt, forskellighed i beplantning, plads til både lokale seniorer (100m2), både familier med skolesøgende børn og unge børnefamilier (som dog nok ikke har råd til netop disse boliger, hvor alene grunden bliver dyr) gerne store huse, ingen rækværk, evt. veje så smalle som muligt og ingen rette linier etc. 


3. Ejerboliger/andelsboliger - ingen udlejnings boligere.


4. Så få ekstra mennesker som muligt i hele Lejre By området, pga. den øgede trafik på vejnettet som allerede pt. giver trafiksikkerheds problemer for de svage trafikanter, ikke mindst til/fra skole.


5. Bred enighed om at kommunalbestyrelse bør undersøge og se på den specielle udstykning fra Øm, hvor der næsten ingen veje er og hvor alting snor sig og ikke er lige linier - meget spændende (ca. 10.000 m2).


6. Kunne området deles om i f.eks. sådanne 4-5 "grupper", hvor man kunne få lyst til at gå ture, svarende til at man pt. går ture omkring åen og på Gl. Byvej, ville det være ideelt.


7. Bevarelse af 150 m å-beskyttelseslinie overholdes op til starten af grundene og inkludere de 150 m til beplantning helt generelt, fremfor åbne ubeplantede strækninger.


8. Fremfor alt ikke gentage den den fejl den tidligere kommunalbestyrelse gjorde, til trods for protester, at plastre Åbanken til med super tæt bebyggelse ned til 75 m fra åen.


9. Bæredygtighed, energivenlige, hvide/naturfarvede huse.

 

10. Noget vi alle vil være stolte af og bringe Lejre på landkortet og som viser at i Lejre lytter man til de lokales ønsker om ikke at blive en by, men fortsætte med følelsen at være en landsby.


Punkt 4 blev vist og forklaret af den tidligere ejer af dette område i Øm, blev vi alle ganske begejstret for - prøv og se det, få ham til at fortælle om ideerne bag dette boligbyggeri. 


Men I har det nok allerede med i det idékatalog som I er ved at udfærdige.


Jan Adeltoft

16. februar 2016

7 views0 comments

Comments


bottom of page