top of page
  • lejreby.dk

Folkeafstemninger for og - imod?


Jeg selv og mange andre allokerer for at borgerne, i specielt kommunerne, skal sende lokalplaner til afstemning hos borgerne i den bydel lokalplanen skal implementeres - inden den kan vedtages.


Et borgerdemokrati vi vist alle ville elske, men som de fleste politikere frygter, da det vil fratage dem den politiske magt, som er politkernes DNA.


Derfor er ovenstående kronik i dagens avis interessant, men når vi ved at Lars Dyrhagens job altid har været at påvirke borgere gennem PR, ville jeg ikke blive overrasket, hvis hans kronik er hyret af et politiks parti.


Men det gør ikke artiklen mindre interessant, idet han har en pointe at ligesom politiske partier bruger formuer og indsats på at fremme deres synspunkter, gør virksomheder det samme.


Ja, jeg selv som formand for Lejre- Allerslev Grundejerforening, prøver da ligeledes at fortælle borgerne hvad der er skidt og kanel i politikernes udtalelser og beslutninger. Ligeledes taler borgerne da også sammen og kommer derigennem frem til deres konklusion.


Så på kommunalt plan, tror jeg ikke store virksomheder og organisationer vil lægge mange penge i at påvirke en borger holdning og hvis de endelig pludselig gør det en dag, er jeg sikker på at vi vil gennemskue det.


Så jeg går fortsat ind for borgerdemokrati, gennem afstemninger, fremfor politiker demokrati, hvor hver eneste politiker stemmer som formanden for partiet siger.

11. november 2020/Jan Adeltoft

7 views0 comments

Recent Posts

See All

Σχόλια


bottom of page