top of page
  • lejreby.dk

Degnejorden anno 2020

Inden vi helt opgiver, pga. S, SF, C politikeres manglende demokrati styre, har vi trods alt fået flyttet nogle holdninger gennem de sidste 4 år.

Således var S, SF, C flertalsstyres første udkast 125 boliger fordelt på nedenstående skitse, med nogle forfærdelige boligkarreer i 2 fulde etager

Det vindende arkitektforslag indebar 2 fulde etager med flade tage. Dette er gudskelov blevet til at boligerne ud til nuværende naboer bliver udformet så der ikke bliver indkig og resten bliver en blanding af 1 til 1 1/2 etager med vore traditionelle saddeltage.

Enghusene ned til Lavringe Å er desværre ikke pålagt at skulle være seniorvenlige, tværtimod er der indføjet at der gerne må være forskudte plan og trapper, dvs. med 1. sal.


Imidlertid blev der i sidste øjeblik inkluderet at Enghusene må opføres 3-7 boliger i hver klynge, hvilket indebærer at boligerne bliver min. 112 m2, men gerne må være 260 m2.

Herfra går dog 4 m2/bolig til fælleshuse.


Idet redningskøretøjer skal kunne køre til disse huse, vil beboerne også kunne køre til døren, men parkere på P-plads, så hermed er ønsket om tilkørsel blevet gjort mulig.


Det er reelt derfor op til bygherre, og da politikerne har talt pænt om Degnejordens Boligselskab, der har lagt op til andelsboliger, er det et spørgsmål om at medlemmerne kan beslutte at de kun vil bygge i 1 etage, uden trapper og 1. sal - og dermed er vores ønske om kun 1 etage og senior venlige boliger LØST.

Antallet af boliger blev op til 95 boliger, hvilket er den dobbelte befolkningstæthed som nabo områderne.


Imidlertid indebærer det sidste NOTAT som i sidste øjeblik blev indlemmet i lokalplanen at antallet af boliger kan blive min. 66 boliger, hvis bygherre beslutter at gå ind for dette.


Endvidere at:

- gårdklynger bliver på min. 127 m2/bolig

- gadeklyngen bliver på min. 133 m2/bolig

- engklyngen bliver på min. 112 m2/bolig

herfra fratrækkes min. 4 m2/bolig til fælleshuse

Alle boliger kan i princippet godt blive næsten det dobbelte antal m2, men ikke mindre.


Dette er et manipuleret skønmaleri, hvor vi efterfølgende vil opdage at det grønne areal bliver betydeligt mindre. Men sådan er det vedtaget, og dermed må vi acceptere dette og naturligvis byde de nye beboere hjertelig velkommen.


Trafikken intensiteten og institutioner indgår i lokalplanen og kun tiden vil vise, hvad + 400 nye boliger i Lejre-Allerslev indebærer, hvoraf +54 nye boliger til Skråningen kommer allerede i år.


1. april 2020/Jan Adeltoft (og det er ikke en aprilsnar :-)270 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page