top of page
  • lejreby.dk

Degnejorden, Almene boliger, trafiksituationen!

Hvis du står først på ventelisten på Almene boliger i Lejre kommune, kan du tidligst få en om 2,3 år i Hvalsø, hvis du står forrest på venbtelisterne, men alle andre og specielt dem der ikke har skrevet sig op, må stille sig bagerst efter de over 2.000 der er på ventelister - og de SKAL overholdes - så glem det - men skynd dig at blive meldt ind og husk hvis I er ægtepar, skal begge indskrive sig, da medlemskabet er personligt - så har I måske en chance om 10 år.   Så de 35 Almene boliger som politkerne har vedtaget ved Degnejorden, kommer ikke de lokale i Lejre-Allerslev til gode. Uanset om du er ung, fraskilt, enlig, enke, enkemand eller gerne vil have en mindre bolig. 

Der er dog en akut liste hos kommunen, som kan råde over 25%, men det batter ikke meget når der i forvejen står 175 på akut venteliste.

DER ER EN MULIGHED og det er at kommuen får indføjet en klausul i aftalen omkring de Almene boliger som siger "De lokale skal have fortrinsret både ved byggeriets start og i årene fremover", dvs. dem der bor tættest, dvs. her i Lejre-Allerslev får første ret, men de skal stadigvæk følge vente listerne.

Lejre har indtil dato aldrig krævet dette, men det er altså muligt - først da vil jeg begynde og tro på politikerne, når de siger at boligerne er til lokale som ønsker en mindre bolig, fraskilte, enker og enkemænd.

Mht. Degnejorden og for så vidt de 35 Almene boliger har kommunen siden oktober fortsat ikke ønsket at tale med de 80% af naboerne som er imod: 2 fulde etager og den store mængde boliger.

Ej heller er der nyt omkring hvordan man vil løse det trafikale kaos vi har allererde idag, men som bliver yderligere øget, når +35 børn flyttes fra Gl. Allerslev Skole til Børnehuset Skjoldungerne ved Degnejorden, samt de 35 familier til de Almene boliger samt de 96 boliger man har valgt il Degnejorden, samt de 35 boliger til Valdemarsgård samt de yderligere 35 boliger til 2. del af Valdemarsgård.

Dvs. på Højbyvej HVER DAG MORGEN OG AFTEN mindst + 240 biler til Allerslev skole ad Højbyvej, gennem Bygaden og tilbage igen, når de skal på motorvejen til København! 

Status opdatering 12. februar 2017

Jan Adeltoft


Venstre v. Carsten Helles Rasmussen er de eneste som har meldt klart ud mht. Degnejorden.

Dvs. 66 boliger fremfor 100 boliger og primært 1 etage med saddeltag, fremfor 2 fulde etagers bungalows med flade tage.

C, ved Grethe Saabye syntes 2 etagers bungalows er OK. LA, ved Jan Heine syntes at 100 boliger er OK.

I 2013 var planen at det skulle udstykkes til 43 boliger, hvilket er traditionelt for området, men det socialistisk flertal ønsker urbanisering, med så mange boliger som muligt.

VALGET ER DIT !

Jan Adeltoft

32 views0 comments

Recent Posts

See All

Kommentare


bottom of page