top of page
  • lejreby.dk

Budget 2010 konklusion fra DF


Talmagi skattestigningen var kun kr. 17/borger/måned, vi skal da som politiker få merudgiften til at se så lille ud som muligt. Man kunne også sige at en familie på 4 skal betale kr. 800 mere per år.


Tallet er fortsat til at overskue for de fleste, men det er en glidebane blot at hæve skatten, det er det nemmeste, og jeg kan godt forstå at politikerne ike vil tage den mere kontroversielle tilgang at spare på driften - det kunne jo koste stemmer til næste kommunalvalg.


Men i virkeligheden kan det være ligemeget hvad DF mener og hvad de andre politikere mener samt hvad jeg mener, for hvad mener borgerne?


Hvis nu et sådant principielt spørgsmål kom til afstemning (en SMS ligesom når vi får tømt vore skraldespande), ville resultatet blive at enten skal kommunalbestyrelsen finde besparelser eller også er det bare at bruge løs. Borgerne får det som de vil have det.


Hvis vi blot hæver skatten 0,1 %/år de næste 10 år, skal vi kun betale kr. 8.000 mere per år og hvis det er hvad et flertal af borgerne ønsker, må det være sådan.


Borgerne er lige så kloge som politikerne, så hvorfor skal de ikke bestemme?


19. oktober 2020/Jan Adeltoft


2 views0 comments

留言


bottom of page