top of page
  • lejreby.dk

BREAKING NEWS - ENERGI DEADLINE !

Updated: Sep 14, 2022

I morgen den 14. september kl. 9.00 SKAL du ansøge om at få tilskud til energibesparende tiltag, som f.eks. en luft-vand varmepumpe.

Dette er blot et lille udpluk af produkter, men uanset valg af mærke bliver det kr. 15-25.000 incl. installation, men bemærk at der ikke gives tilskud til LUFT-LUFT varmepumper.


Sparenergi.dk website har jeg her udregnet besparelsen på et luft-luft varmepumpe, hvis du har et elopvarmet 100 m2 hus fra 1960-79

Se de forberedelser du kan nå at gøre i aften og nat på Sparenergi.dk


Såfremt du ikke kan få tilskud, er der alligevel masser af penge at spare på energiforbruget!!

Jeg har d.d. modtaget min regning for de næste 3 måneder på over kr. 14.000 og i 2020 betalte jeg kr. 4.000 for samme 3 mdr., dvs. + kr. 40.000/år til opvarmning og lys etc.


Som du ser har anlægget betalt sig hjem, det første år - uden tilskud!!


Min anbefaling om at installere et økonomisk luft-luft varmepumpe er pga:

  1. Hvis vi får fjernvarme om 3-5 år (kr. 2-300.000,-/husstand) kan vi bare tilslutte os dette og samtidig få besparelsen allerede nu, dvs. vi ødelægger ikke kommunens kalkulation for forventet tilslutning.

  2. Fremfor at anskaffe et mere avanceret anlæg som luft-vand, Termonet, mindre lokalt fjernvarmeløsning til ca. kr. 100-200.000/husstand, ødelægger vi muligheden for en evt. stor fjernvarmeløsning i hele vort område.

  3. Usikkerheden mht. krigen i Ukraine, Putins krigsmaskine, atomkraft, Biogas, hav vindmøller og nye teknologiske fremskridt, kan spolere økonomien i en større løsning.

Men dette er mine subjektive overvejelser, med masser af usikkerhedsfaktorer, så det er spørgsmål om dit temperament :-)


Her er der en hel del links til nyttige info:


Udfasning af Gas og Olie, Line Nørmark præsentation fra Sparenergi, vi fik den 29. august


Statens ”energi-forslag-side” med masser af gode forslag og links, sæt ½ time af, god side


El-priser


Lejre kommunes tip og links vedr. varmepumpe


Varmeplan for Lejre kommune, her specifik for Lejre-Allerslev, øste for Lavringe Å og Højby, se punkt 5 og tilhørende Sweco fjernvarme analyseDen lille Blå om varmepumper (200 sider fra 2019) for nørden


Men at lade stå til uden at gøre noget - er økonomisk uforsvarligt.


Jan Adeltoft/13. september 2022

1,184 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page