top of page
  • lejreby.dk

Øm, Lærkereden og børnehavebørn status

Updated: Mar 6, 2021Da jeg læste artiklen om at børnehaven Myretuen i Øm nu er fyldt med børn igen, gav det mig et flash-back.


For vi husker da allesammen, hvordan Øm først mistede skolen og derefter ville politikerne lukke børnehaven. Dette samtidig med at Købmanden også var forsvundet. Husker jeg tænkte stakkels borgere i Øm, nu var der ingen sociale mødesteder tilbage og hvad der ikke også noget med bussen?


Samtidig sker der det at de mange tilflyttere omkring Lejre By, ikke kan få vuggestue og børnehaveplads, hvilket de var lovet inden indflytning. Naturligvis forventer disse nye forældre at institutionspladserne er i rimelig afstand fra boligen. Da samtidig der i lokalplanerne kun er udlagt plads i området til 1 eller 1,5 biler, bliver det et stort problem, når de skal til Hvalsø, Gevninge eller Øm for at få plads - det er simpelthen dårlig planlægning og ej heller fremmende for at få reduceret trafikken!


Tilbage til Øm, hvorfor kunne man ikke sprede boligudbygningen til også Øm, så man derigennem kunne fastholde antallet af børn til børnehaven?


I stedet gør Borgmesteren det til en positiv begivenhed at det var godt at han ikke lukkede børnehaven (som han gerne ville have gjort) for nu kan børnene andre steder i kommunen køre hertil med deres børn.


Sådan er sandheden ikke altid den rigtige sandhed.


9. november 2020/Jan Adeltoft
9. november 2020/Jan Adeltoft

181 views0 comments

Comments


bottom of page