top of page
  • lejreby.dk

Status om overgrebet på Degnejorden

Updated: Apr 16, 2019

Både som privatperson og talsmand for Lejre-Allerslev Grundejerforening, forstår vi simpelthen ikke, hvorfor borgmester Mette Touborg vil bygge 125 boliger med kun 100 m2 have og endda i 2 fulde etager på området Degnejorden, som ligger i det landsbyagtige Lejre-Allerslev område.

Grundejerforeningens formålsparagraf er at sikre Lejre-Allerslev bedst mulig trivsel for beboerne. 

Derfor denne protest site, som fortæller om det overgreb der er igangsat, for at presse 125 familier ind på Degnejorden, et område som normalt kun kan kapere 45 boliger.

Herudover kan du her få de officielle informationer om planer og beslutninger for området Degnejorden, som ligger i Lejre-Allerslev området, fremfor at finde dokumenterne i et over 600 sidet økonomiudvalg referat.

Vi frygter at det ellers naturskønne landsbyagtige Lejre-Allerslev bliver ændret til en tæt pakket ghetto, med en betydelig højere befolkningstæthed, hvor der ikke er taget hensyn til naboerne der primært bor i parcelhuse i 1 etage.

Læs videre og se flere info på Facebook, Degnejorden Lejre https://goo.gl/R3iiYK

Jan Adeltoft


Den nye Lejre landsby ?

Det værst tænkelige scenarie. Rækkehus i 2 fulde etager med lejligheder på 1. sal. Et frimærke af en grund, fælles legeplads, intet privatliv. Bliver let en ghetto, som vi ikke ønsker i Lejre.
Den nye Lejre Landsby ?

Beskrevet som fælleskab med udsigt til grønne områder, men ender med en gård hvor støjniveauet sikkert er højt, men ingen fugle kvidder. Dette har intet med de 49 landsbyer i Lejre, Vores Sted.
Misinformation i kommunens Degnejord pressemeddelelse pr. 19. april i Lejre Lokalavis

Lejre kommune fortæller ikke at:

1. Ved Workshoppen undrer vi os alle over, at i referatet og efterfølgende, står der INTET om at vor største anke var at området skulle plastres til med tætpakkede boliger og i 2 fulde etager.

2. Arkitekt konkurrence er låst med boliger op til 2 fulde etager svarende til Hyrdehøj, samt at skulle bære 125 boliger, til trods for massive protester fra Workshoppen.

3. For 120 m2 bolig, som angivet i pressemeddelelsen, bliver der kun 100 m2 have per bolig til trampolin, legeting for børnene, gyngestativet, frugtbuske, grøntsagerne, blomster og græs. Mindre end en kolonihave. De 100 m2 udregning er dokumenteret på www.degnejorden.dk.

Men der står at Degnejorden skal hænge godt sammen med området og skal udgøre et landsbyfællesskab - fint formuleret.

Det kan vi imidlertid ikke få til at hænge sammen med, at alle vi naboer og potentielle tilflyttere nu får en tæt pakket Albertslund ghetto med hver deres have på mindre end en kolonihave samt i en højde der skriger til himlen, sammenlignet med alle de 1 plans huse, som ligger omkring Degnejorden. Det har intet med det landsbyagtige Lejre-Allerslev at gøre. Hvor blev dog de gode tanker om det økologiske grøntsagsbed og hønseholdet dog af?

Man udskriver da ikke en arkitektkonkurrence og bruger kr. 2,5 mio. på noget som vi alle ryster på hovedet over og så til slut i pressemeddelelsen skriver, at vi kan gøre indsigelser når lokalplanen i efteråret 2017 skal vedtages - glem det, få dog nu ændret den arkitektkonkurrence medens tid er!

Det er naturligt at overser noget, men at blive stædig og holde fast, klæder ingen.

Så vi vil spændt følger den endelige udformning af arkitektkonkurrencen, Økonomiudvalgets beslutning den 17. maj og Kommunalbestyrelsens godkendelse den 23. maj.

Midt i det landsbyagtige Lejre-Allerslev, ville Mette Touborg placere ejendomme i op til 3 etager, men ændrede det i sidste øjeblik til to fulde etager, hvor næsten alle de omkringliggende huse er i 1 etage - det er en skændsel for vort område og har intet med det at bo på landet.


Degnejorden er denne solrige vestvendte side af Lavringe ådal, her taget en sen eftermiddag. Hvorfor skal der etableres en ghetto med 125 huse, hvor der normalt er 45 huse, samt med hver kun 100 m2 have og mange i 2 fulde etager - hvad tænker du på Mette Touborg, vi vil ikke have by, men bibeholde landsbypræget!

Skal vi virkelig i dette skønne Lejre-Allerslev have tæt pakkede huse i 2 etager med blot 100 m2 have til terrasse, trampoliner, legeting, frugtbuske, blomster, græs etc. - det kan vi simpelthen ikke være bekendt - det har intet med vores område at gøre.


Jan Adeltoft 19. april 2016

8 views0 comments

Comments


bottom of page