top of page
  • lejreby.dk

Skal skraldevognene krydse skolestien på Degnejorden?

Den 6. december bliver det afgjort af Udvalget for Trafik og Miljø, om de store skraldebiler skal have lov til at krydse den trafiksikre skolesti på Degnejorden og hvor der bl.a. kører 200 børn hver morgen fra Møllerjorden, Valdemarsgård, Skråningen 1 og Skråningen 2.

Vi 10 omkringliggende grundejerforeninger har haft dialog kørende siden foråret, hvor vi blev klar over, at der var planer om at skraldebilerne skulle have lov til at krydse skolestien.


Lejre kommunen har selv været med til at promote de sikre skolestier, som nærmest er at betragte som Lejre's vartegn.


Vi var stærkt imod dette, da det netop var årsagen til at den trafiksikre skolesti, blev flyttet syd for den bestående sti, for at sikre at der ikke blev krydsene biltrafik på stien.


Vi kan simpelthen ikke forstå, hvorfor skraldespandene ikke kan stå på østsiden af stien, fremfor vestsiden og ej heller, hvis de absolut skal stå på vestsiden, hvorfor renovationsbilen ikke kan holde på østsiden og personalet derefter henter skraldespandene og kører dem over stien - vi taler om 4-6 meter.


Mon ikke Udvalget for Trafik og Miljø med Bjørn Lykke (C) som politisk ansvarlig, finder det rigtigt ikke at forringe det, at færdes på vores ellers dejlige skolestier


Jan Adeltoft/6. november 2020


229 views0 comments

Commentaires


bottom of page