top of page
  • lejreby.dk

Hovsa - Lejre By får sine første Almennyttige boliger!

18. december 2016

På hjørnet af Rynkebjerggårdsvej og Højbyvej, overfor Frugtlunden, kommer der nok inden Degnejorden bliver bygget, dvs. allerede næste år, de første 32 Almennyttige boliger i Lejre By området.

Det er igen gået hurtigt, dvs. før hele trafiksituationen er løst og dermed alt ialt tæt på +170 boliger og et tilsvarende antal biler gennem Bygaden !

Det er de samme 4 smagsdommere (S, SF, LA) som har magten i Lejre, der besluttede hvordan Degnejorden skal se ud, som har indstillet til at vi fremover skal have Almennyttige boliger også i Lejre By. Det besluttes mandag den 19. december kl. 18 af kommunalbestyrelsen.

Typisk har kommunen anvisningsret til 25% af disse boliger til trængende familier og resten fordeles gennnem boligselskabet, efter deres ventelister. Hvis kommunen vælger at alle disse boliger får tilskud fra en "flygtningefond", har kommunen anvisningsret til alle disse boliger.

20. december 2016

Det blev vedtaget at der skal bygges 32 Almene boliger overfor Frugtlunden på Højbyvej. Bebyggelsen kan muligvis ændres til en Andelsboligforening, hvis der kan præsenteres et projekt.

For seniorer og andre her i området kan det blive svært at få en bolig i Almennyttige boligselskaber, hvis ikke de er meget økonomisk trængende, ligesom boligerne går efter anciennitet i boligselskabet.

Kommunen har kun råderet over 25% af boligerne og kun til akut venteliste, meget trængende, samt flygtninge.

Så kære lokale beboere, hvis I gerne vil have en mindre og en billigere bolig er det værd at overveje, om I skal finde sammen i en Andels boligforening.


Kattinge Gadekær

S, SF, LA vil ikke have at en fremtidig landsby i Lejre må se sådan ud!Gadekær løsningen til Degnejorden

66 boliger primært i 1 etage med saddeltag, med have og man kan gå rundt om huset. Kopi taget fra projekt materialet. S, SF, LA ville ikke have dette.
Projektet politikerne valgte

2 fulde etager, kopi taget fra vinderprojektet materialet. Til trods for at over 80% af naboerne er imod, blev 2 etage løsningen valgt.Projektet politikerne valgte

96 boliger, kopi taget fra vinderprojektet materialet. Ren urbanisering, byen flytter til Lejre. Er der forhåndsaftaler? (se nederst på denne side artikel fra 28. november 2013)Projektet politikerne valgte

Primært 6 lukkede gårdmiljøer, kopi taget fra vinderprojektet materialet De mest tætpakkede boligområde og gårdmiljøer i Lejre-Allerslev - skal være fremtidens "landsby" i hele Lejre.

Lejre Lokalavis 13. december 2016 Borgmester Carsten Rasmussen svarer "96 boliger i 2 fulde etager er ukorrekt. Det er der ingen beslutning om - det er en påstand grebet ud af luften" Jamen, vi tager borgmesteren på ordet. Jeg må have misforstået, når jeg ser i vinderprojektet at der står 96 boliger i 2 fulde etager. Tak borgmester Carsten Rasmussen for dit tilsagn om at vi ikke får 2 fulde etager og de mange huse, men forhåbentlig kan "nøjes" med de 45 boliger som I nævnte 28. november 2013 (se artiklen her nederst på siden). Men brug nu i stedet tiden på at få løst den kaotiske trafik mængde i Lejre By, og ikke få gentaget problemerne med den Grønne Kile, det må I da have lært


Se mere på Arkitektkonkurrence siden. S, SF og LA syntes ikke om parcelhuse med haver og her var der 66 boliger primært i 1 plan. De ville hellere have 96 boliger i 2 fulde plan - som de hele tiden har sagtSe mere på Arkitektkonkurrence siden. Disse 96 boliger primært fordelt på 6 lukkede gårdmiljøer uden haver, hvor alt er fællesarealer. Byen flytter til Lejre. Et rigtigt urbaniserings projekt.

14 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page