top of page
  • lejreby.dk

Hovsa, Lejre By får Almennyttige boliger


På hjørnet af Rynkebjerggårdsvej og Højbyvej, overfor Frugtlunden, kommer der nok inden Degnejorden bliver bygget, dvs. allerede næste år, de første 32 Almennyttige boliger i Lejre By området.


Det er igen gået hurtigt, dvs. før hele trafiksituationen er løst og dermed alt ialt tæt på +170 boliger og et tilsvarende antal biler gennem Bygaden !


Det er de samme 4 smagsdommere (S, SF, LA) som har magten i Lejre, der besluttede hvordan Degnejorden skal se ud, som har indstillet til at vi fremover skal have Almennyttige boliger også i Lejre By. Det besluttes mandag den 19. december kl. 18 af kommunalbestyrelsen.


Typisk har kommunen anvisningsret til 25% af disse boliger til trængende familier og resten fordeles gennnem boligselskabet, efter deres ventelister. Hvis kommunen vælger at alle disse boliger får tilskud fra en "flygtningefond", har kommunen anvisningsret til alle disse boliger.


20. december 2016

Det blev vedtaget at der skal bygges 32 Almene boliger overfor Frugtlunden på Højbyvej. Bebyggelsen kan muligvis ændres til en Andelsboligforening, hvis der kan præsenteres et projekt.


For seniorer og andre her i området kan det blive svært at få en bolig i Almennyttige boligselskaber, hvis ikke de er meget økonomisk trængende, ligesom boligerne går efter anciennitet i boligselskabet.

Kommunen har kun råderet over 25% af boligerne og kun til akut venteliste, meget trængende, samt flygtninge.


Så kære lokale beboere, hvis I gerne vil have en mindre og en billigere bolig er det værd at overveje, om I skal finde sammen i en Andels boligforening.


Jan Adeltoft/20. december 2016

24 views0 comments

Recent Posts

See All

Kommentare


bottom of page