top of page
  • lejreby.dk

Degnejorden skal i fornyet høring!


Teknik og Miljø udvalget har barslet med en revideret lokalplan for Degnejorden den 2. september 2019, denne skal færdig godkendes af Teknik og Miljø Udvalget den 30. september og derefter i fornyet høring. Først derefter skal den godkendes af Kommunalbestyrelsen.


Ovenstående er den nye planskitse og hvis du vil gå mere i dybden, KLIK HER og du kan downloade de over 200 sider dokumentation for beslutningerne.


Der er såmænd nogle fornuftige tiltag, MEN der fastholdes 95 boliger i op til 1 1/2 etage og der står intet om at 1/3 af boligerne skal være seniorvenlige, dvs. uden trapper og 1.sal.

Der er endda angivet at fælleshuset gerne må være et fyrtårn på 8,5 m samt at der godt må være en skorsten (men intet om højden) på den fælles kedelcentral.


Således tromler politikerne hen over de mange protester og indsigelser fra et flertal af beboerne i Lejre By mod den øgede befolkningstæthed og de høje huse på denne østvendte skråning ned mod Lavringe å.


Desværre sidder jeg tilbage med følelsen af, at man ligeså godt kan nedlægge kommunalbestyrelsen, da politikerne alligevel ikke lytter til de lokale borgere - og dermed kun er et unødvendigt politisk mellemled til det centrale Folketing.


Jeg vil så gerne være positiv og meget gerne gå i dialog, men tror desværre at lokalpolitikerne, der jo har deres daglige arbejde, må have svært ved at overskue alle de beslutninger som hvert møde indebærer. I dette tilfælde fik de 5 medlemmer af Teknik og Miljø over 700 sider til gennemlæsning - det kunne være nærliggende at de blot godkender det som administrationen foreslår.


Det mest naturlige ville da være at lytte til borgerne???


Jan Adeltoft/8. september 2019
88 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page