top of page
  • lejreby.dk

Borgmester Mette Touborg vil ændre vore 49 landsbyer!

Så er det deadline for Degnejorden tirsdag den 17. maj.

Lejre-Allerslev Grundejerforening havde håbet på at partierne havde lyttet til os, der bor i Lejre-Allerslev området, men borgmester Mette Touborg har valgt sin kamp og det er at ny-definere hvordan landsbyerne skal se ud. Idet forhånds beslutningsreferat fra Økonomiudvalgets møde der afholdes den 17. maj 2016, er forfærdende læsning og desværre forventes vedtaget af samtlige politiske partier, men vi kan da håbe at nogle af politikerne alligevel ikke vil have dette siddende på sig.

 Til forhåndsreferatet er der 3 punkter, I skal bemærke:

1. Bebyggelsesprocent er sat til 30%, med henvisning til at sådan er det i de omkringliggende områder!

NEJ forkert, det er rene tal fifleri, grundene i de omkringliggende område har en bebyggelsesprocent på 30%, hvorimod den tilsvarende sammenlignelige bebyggelsesprocent på Degnejordens grunde bliver 47%!!!!

2. En landsby har typisk 1 ½ plan huse, Lejre kommune vil nu have at en landsby i Lejre godt må have 2 fulde plan med plant tag, da de har sat max byggehøjde til 6,5 m og sætter grundenes bebyggelsesprocent til 47%.

 Hvad siger vore 49 landsbyer i Lejre til det?

3. En kolonihavegrund er typisk 400 m2 og der må max. bygges 50 m2 hus, dvs. 350 m2 have, dette harmonerer og giver bedste fællesskab har man fundet ud af i kolonihave-foreningerne. Dette giver i øvrigt en bebyggelsesprocent på 12%.

På Degnejorden bliver grundstørrelsen ikke 400 m2, men 256 m2 og for et 120 m2 hus, bliver der tilbage 136 m2 have, altså betydelig mindre end i kolonihaveforeningerne.

 Det hverken kan eller vil vi acceptere og må fortælle omverdenen hvordan borgmester Mette Touborg i Lejre kommune hen over hovedet på borgerne tager så drastisk en beslutning at bygge en tæt pakket ghetto med lange rækkehuse i 2 etager og så kalde det for den moderne landsby i Lejre – vi er dybt indigneret over at skulle lægge navn til en sådan forandring af vore landsbyer og i særdeles at den skal ligge midt i de mangeårige etablere områder med primært 1 etage boliger.

Hvad kan vi dog gøre for at dette ikke skal blive et Mette Touborg monument, som alle andre politiske partier er fedtet ind i, for at få flest mulige mennesker til Lejre, fremfor at vi fortsat bliver kendt for kommunen med de 49 hyggelige landsbyer, som vi kender dem.

Minimumskrav til en landsby i Lejre må da være:

- Hver bolig's havestørrelse skal være større end en kolonihave, hvor vi kan få vores morgenkaffe og børnene kan lege.

- Max. 1 ½ plan huse i højde 6,5 m

- Ingen rækkehuse4 views0 comments

Comments


bottom of page